Снимка: Shealah Craighead, уикипедия  След като пребори коронавируса, Доналд Тръмп продължава предизборната

...
Снимка: Shealah Craighead, уикипедия  След като пребори коронавируса, Доналд Тръмп продължава предизборната
Коментари Харесай

Тръмп получи неочаквана подкрепа от талибаните

Снимка: Shealah Craighead, уикипедия  

След като пребори ковид, Доналд Тръмп продължава предизборната си акция.

Според последните изследвания той изостава с 5 % от съперника си Джо Байдън.

Точно в този под напрежение миг президентът на Съединени американски щати получи непредвидена предизборна поддръжка от представител на афганистанските талибани в изявление за тв мрежа Си Би Ес нюз, съобщи ДПА.

" Надяваме се той да завоюва изборите и да завърши военното наличие на Съединени американски щати в Афганистан ", сподели представителят Забибула Муджахид в телефонно изявление пред малкия екран през уикенда. Друг талибански представител изрази пред Си Би Ес нюз безпокойствие във връзка новината, че Тръмп се е заразил с ковид, написа Novini.bg.

От предизборния щаб на Тръмп споделиха, че отхвърлят поддръжката от талибаните. " Талибаните би трябвало да знаят, че президентът постоянно ще защищава американските ползи с всички нужни средства ", сподели представителят на щаба Тим Мърто пред същата тв мрежа.

В средата на предишния месец Тръмп сподели, че желае да понижи в близко бъдеще до 4000 числеността на американските бойци на афганистанска територия. А по-рано тази седмица съобщи, че американците може да се изтеглят от Афганистан до края на тази година.

През февруари т.г. Съединени американски щати и талибаните подписаха спокойно съглашение, съгласно което задграничните войски ще изоставен Афганистан в период от 14 месеца при гаранции за сигурност от страна на талибаните, напомни ДПА.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР